Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Haritası

Elektrikli araç şarj istasyonu haritası elektrikli araç kullanımı arttıkça genişlemeye devam ediyor. Günümüze gelindiğinde ülkemizde 2000’e yakın araç şarj istasyonu kurulmuş durumda. Pek çok elektrikli araç kullanıcısı bu istasyonları aktif olarak kullanmakta. Bunun yanı sıra evlere ya da iş yerlerine özel şarj istasyonları da bulunmakta. Kişilere özel uygun fiyatlı çözümlerin yanı sıra ortak kullanıma açık çözümlerde tüketicilere sunulmakta. Reşarj bu konuda öncü rol alan elektrikli şarj istasyonu firmaları arasında bulunuyor. Kaliteli çözümleri yönetmeliklere uygun şekilde müşterilerine sunuyor. Profesyonel hizmet anlayışıyla uygun fiyat aralıklarıyla hizmet sağlamaya devam ediyor. AC ve DC şarj seçeneklerini kullanıcılarına sağlamakta. Uzun yolculuk için uygun güzergahlarda bulunan şarj istasyonlarının yanı sıra evinize ya da işyerinize özel şarj istasyonu kurulumu da gerçekleştirmektedir. Gelişen teknolojik şartları takip ederek araçlara uygun çözümleri sizlere sağlamakta.

Elektrikli Araç Kullanımı

Elektrikli araçların kullanım tarihine baktığımızda fosil yakıtlı araçlardan daha eski bir geçmişe sahip olduğunu rahatlıkla görebilmekteyiz. Ancak dönemin koşulları dikkate alındığında aşırı bir ilerlemenin olmadığı da ortadadır. 19 yüzyıl dönemlerinde ortaya çıkmış olan elektrikli araçlar düşük performans sağlamaları ve şarj sürelerinin aşırı uzun olması gibi nedenlerden dolayı geliştirilememiştir. Bunun yanı sıra maliyetleri ve menzil uzunluklarının kısa olması araç kullanıcılarını fosil yakıtlı araçlara yöneltmiştir. Bu durum otomotiv sektörünün de elektrikli araçlar yerine fosil yakıtla çalışan araçlara yönelmesine neden oldu. Ancak 1960’lı yıllara gelindiğinde fosil yakıtlarda meydana gelen artışlar üreticilerin ve tüketicilerin tekrar elektrikli araçlara yönelmesine sebep oldu. Elektrikli araçların ilk çıkış tarihinde yaşanan problemlerle bu dönemlerde tekrar karşılaşıldı. Fakat bu kez hibrid elektrikli araçlar tasarlandı. Hibrid elektrikli araçlar fosil yakıtlı araçlarla elektrikli araçlar arasında bir geçiş bir formu olarak nitelendirilebilmektedir. Günümüze gelindiğinde hibrid elektrikli araçların geliştirilmesi de sürdürülmektedir. Plug-in hibrid elektrikli araçlar üzerine çalışmalar sürdürülmekte ve bu araçlardan elde edilen verimin arttırılması amaçlanmaktadır. Elektrikli araç şarj istasyonları ise bu araçların bataryaya zarar vermeden şarj olması amacıyla hizmet sağlamaktadır. Reşarj Türkiye’de bulunan şarj istasyonu firmaları arasında üstün hizmet kalitesiyle ilk sırada yer almaktadır.

Elektrikli Araç Şarj Ücretleri

Elektrikli araç şarj ücretleri elektrikli araç kullanıcılarının merak ettikleri noktalar arasında yer almaktadır. Başlangıç olarak belirtilmek gerekirse elektrikli araçların son dönemlerde tercih edilme nedenlerinin başında fosil yakıt ücretlerinin artması gelmektedir. Elektrikli araçların şar ücretleri baz alındığında fosil yakıtlardan daha avantajlı oldukları bariz şekilde görülebilmektedir. Bunun yanı sıra doğal çevreye zarar vermemesi ve bataryaların şarj olanakları doğru şekilde sağlandığında daha uzun ömürlü olması bir diğer etkendir.

Elektrikli araçların şarj dolum ücretleri zaman bazlı olarak gerçekleştirilmektedir. Bunun yanı sıra elektriğin fiyatları da etken bir diğer unsurdur. Diğer bir yandan araçların şarj kapasiteleri de ücretlendirmelere etki eden unsurlar arasında yer almaktadır. Ancak şarj işlemleri genel olarak aracın istasyonlarda şarja bağlı kaldığı süreye göre belirlenmektedir. Bu durumun sebepleri şu şekilde açıklanabilir:

  • Bilhassa ortak kullanıma açık alanlarda şarj süresinin uzunluğu genel kullanımda verimliliği sağlamak açısından önem arz eder. Özellikle şarj edilen aracın bataryası tam dolduktan sonra istasyona bağlı kalması diğer kullanıcıların zaman kaybetmesine yol açar. Bunu engellemek amacıyla zamana bağlı tarife uygulanmaktadır.
  • Türkiye’de enerji satış işlemlerini gerçekleştirirken lisans alma zorunluluğu koşulmuştur. Bu durum kW başına satış yapmayı engelleyen bir unsurdur.

Reşarj firması yasal zorunluluklara uygun bir şekilde enerji sağlamanın yanı sıra tüm tüketicilerin avantajlı kullanımını sağlamak için gerekli şartları sağlamaktadır.